На работна среща областният управител проф. Добромир Добрев разговаря с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. Наталия Витанова и декана на факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ при Националния военен университет „Васил Левски“ полк. доц. Дилян Димитров за перспективите за създаване на общи специалности между двете учебни заведения.

Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

На срещата е коментирана възможността да бъде предложено съвместно обучение по специалности с техническа насоченост, което да става на базата на сключено споразумение между двата университета. Според ръководителите на двете учебни заведения специалностите в областта на техническите науки са търсени на пазара на труда, а в Шумен има необходимата база и преподаватели за обучение в това направление и е важно да се търсят нови форми за привличане на повече студенти.

Областният управител проф. Добромир Добрев е изразил подкрепата си за сътрудничество между Шуменския университет и факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет, като подчерта важността на доброто взаимодействие и общи проекти за развитие на висшето образование в посока качествено и модерно обучение.   

ШУМ.БГ