Според областния управител на Шумен Добромир Добрев има три основни проблема, които остават да чакат своето решение през следващата 2024-та.

На заключителната за годината своя пресконференция той посочи кои са те.

На първо място Добрев открои ВиК сектора. „Тук се случват неща, които сме ги чакали дълго време. Силно се надявам през месеците февруари-март довеждащият водопровод да бъде свързан успешно със системата, да заработи и пречиствателната станция за питейна вода“, каза проф. Добрев. Като втори проблем той изтъкна състоянието на пътищата и подчерта очакванията си за максимална взискателност към изпълнителите на договорите за ремонт и поддръжка на пътищата.

„Ефективната организация на движението в Шумен е друга важна тема, която предстои да поставя пред Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в началото на следващата година“, каза още проф. Добрев. Той посочи необходимостта от ефективен градски транспорт като стъпка за решаване на голямата натовареност на движението и изрази очакванията си по тези въпроси да работят във взаимодействие с екипа на кмета на община Шумен проф. Христо Христов.

Според него всички институции в града и региона трябва да работят заедно за решаване на всеки проблем.

„Много често  в Областна администрация проблемите се обсъждат и се предават към други институции. Това е и силата на тази институция - че може да се намесва в различни ситуации, без да успява да реши нито един проблем без съдействието на друга институция. Така че ние сме един голям комуникатор“, каза Добрев.

ШУМ.БГ