Благотворителен коледен базар се проведе днес в ПГОХХТ "Асен Златаров"-Шумен. Той се организира в подкрепа на семейството на Иван Енев, ученик от 9 „а“ клас в училището, чиято къща изгоря при пожар в Смядово.

Базарът беше иницииран от съучениците на пострадалото момче, които се включиха със своите кулинарни произведения, ръчно изработени коледни декорации и финансова помощ. Учителите, от своя страна, проведоха търг с наддаване за продажба на тематични празнични артикули и подаръци.

”Всички участваха в инициативата – ръководството, учителите, педагогическият съветник и учениците. Иван е страхотно дете и ние ще продължим да се грижим за него. Един за всички, всички за един“, категорична беше Мариана Колева, класен ръководител на Иван.

По думите на директора на училището Веселин Тодоров най-активни са били именно учениците от 9 „а“ клас. „Двама от неговите съученици внесоха много сериозни суми в касата, за което ще бъдат наградени“, коментира той и изрази надежда, че семейството наистина ще усети подкрепата им в навечерието на най-светлите християнски празници.

Благотворителната инициатива събра над 3000 лв.

Съдържание на ПГОХХТ "Асен Златаров"- Шумен