“Шумен” записа загуба с 85:90 като гост на “Берое” в Стара Загора. Срещата, която започна с час и половина по-късно от обявеното, бе от 12-ия кръг на националната баскетболна лига. Двата тима изиграха равностоен мач, но в последната четвърт “Берое' бе по-съобразителен и измъкна победата.

“Шумен” започна по-добре и поведе с 14:5 след 4 минути игра. Постепенно домакините наваксаха изоставането си и обърнаха резултата, който след 10 минути игра бе 23:22 за “Берое”.

Втората четвърт започна с размяна на кошове. Отново “Шумен” поведе с 31:25, резултат, задържал се повече от минута на светлинното табла, но след това “Берое” намали и двата състава пак “се захапаха”, като на полувремето домакините водеха с 43:41.

В третата част ту “Берое”, ту “Шумен” повеждаше, но никой не успя да направи голяма разлика в точките и частта завърши при 62;64 за “Шумен” В първите минути на заключителната част “Шумен” поведе с 68:62, но разликата бързо бе стопена от домакините. Последваха равенства в резултата и отново аванс за шуменци, който макар и минимален, те задържаха, но минута преди края на редовното време, след кошове на Даръл Дейвис, “Берое” успя да обърне мача и да го спечели

Брайън Камерън реализира 30 точки (7 тройки) за “Шумен”, Дейвид Ролинс е с 15 точки, 7 борби и 6 асистенции. Ивайло Тонев вкара 14 точки, Уилфрид Ликей – 13 точки и записа 8 борби.

Даръл Дейвис записа 29 точки, 12 борби и 10 асистенции за победителите. Карлос Пепин се отчете с 21 точки и 7 борби, Дарин Иванов има 15 точки.

Следващият мачч на “Шумен” е на 29 декември, когато в “Арена Шумен” тимът посреща “Рилски спортист”

ШУМ.БГ