1367 са проверените водачи на автомобили по време на засилените проверки по пътищата на територията на областната дирекция за времето от 22 декември до 2 януари. Извършена е проверка и на 173 други участници в пътното движение, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

За различни констатирани нарушения полицейските служители са наложили 510 глоби с фиш, съставени са 205 акта за установени административни нарушения.

При проверките са установени седем водачи, които са управлявали след употреба на алкохол. Трима са шофирали с алкохол между 0,8 и 1,2 промила, а четирима с концентрация над 1,2 промила. Най-ниската отчетена стойност на алкохол при водачите е 0,97 промила, установена е на територията на РУ - Нови пазар, а най-високата е на територията на РУ – Каолиново - 1,88 промила.

Най-високата отчетена скорост при ограничение от 60 км/час е 93 км/час на територията на РУ - Велики Преслав. На територията на РУ - Каолиново е засечен водач, който при ограничение на скоростта от 90 км/час е преминал със 135 км/час.

ШУМ.БГ