Мъжкият отбор по хандбал на “Шумен”, който е носител на купата на България, започва защитата на трофея с мач срещу “Левски”, град Левски. Това отреди тегленият жребий за четвъртфиналите.

“Шумен” и финалистът в турнира от миналия сезон “Локомотив” Горна Оряховица пропуснаха предварителната фаза на надпреварата и се включват от 1/4-финалната.

Срещата с “Левски” е на 25 февруари като шуменци гостуват на съперника си. При победа на полуфиналите “Шумен” ще играе с победителя от двойката НСА - “Чардафон” Габраво.

Другите две двойки на четвъртфиналите са “Добруджа” Добрич - “Локомотив” Горна Оряховица и 'Беласица” петрич - “Осъм” Ловеч.

Домакин на финалния турнир за купата на България е “Локомотив” Горна Оряховица, а мачовете за определяне на носителя на трофея ще се играят в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново на 6 и 7 април.

Шуменският отбор вече започна подготовка за турнира и за предстоящите мачове в първенството. Момчетата на треньора Никола Карастоянов и на помощника му Костадин Семерджиев през изминалата седмица проведоха подготвителен лагер с двуразови тренировки в зала “Арена Шумен” и на Шуменското плато.

Първият мач на “Шумен” за 2024 г. е домакинство на “Фрегата” Бургас. Срещата е от 15.00 часа на 14 януари. Тя е от 8-ия кръг на първенството в А група и бе отложена заради тежки зимни условия.

ШУМ.БГ