33-годишна шуменка бе установена да шофира след употреба на наркотици, а 46-годишен бе хванат да кара из Шумен без да притежава книжка за МПС, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 17:30 часа вчера екип на пътна полиция спрял за проверка на ул. “Съединение“ в Шумен водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация. Зад волана била 33-годишна жена. Тествана била за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробата ѝ за алкохола е отрицателна, но тестът с дръг чек отчел наличие на кокаин и метамфетамин. Не е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 10:30 часа екип на РУ - Шумен спрял за проверка на кръстовище, образувано от улиците „Самара“ и „Съединение“ водач на лек автомобил Пежо Ранч с варненска регистрация. Зад волана бил 46-годишен местен жител. Не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство. След справка станало ясно, че управлява в срок на наложено административно наказание за шофиране без книжка. Никога не е притежавал и не му е издавана. За извършено престъпление по чл. 343 В ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ