Мнението на младите хора в Шумен за проблемите им, потребностите, интересите, нуждите, погледът им за развитието на града и общината, търси проучване на неправителствени организации и доброволци.

Допитването е част от проект и процес за създаване на “Стратегия за развитие на младите хора в Община Шумен” и е насочено към младежи на възраст между 15 и 29 години, които живеят в община Шумен. Анкетата е активна и може да се попълни в следващия месец на https://strategy.podobri.org/anketa/. След това отговорите ще бъдат обобщени и ще залегнат в бъдещия стратегически документ, зад който застава и община Шумен.

Да изготвят стратегия и визия за нуждите на младите хора и да ги задържат в Шумен се нагърбват ученици, доброволци, представители на младежки организации и на НПО-та. Те започнаха своята работа през миналата година, а днес на информационна среща в Младежкия дом представиха част от свършеното досега и дадоха старт на анкетното проучване.

На срещата присъства и кметът на Шумен Христо Христов, който заяви, че администрацията подкрепя идеята за младежка стратегия и ще съдейства, за да може тя да се създаде и да се приложи. “Приемаме младите хора, тяхното настояще и бъдеще за основен приоритет на общината. Затова и сме длъжни да подкрепим тази инициатива. Тя ще даде основата за нашата целенасочена работа за създаване на среда, която да задържи младите хора тук в Шумен.”, каза кметът Христо Христов.

На срещата присъстваха и зам.-кметът по образование и култура светла Станкова, председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова, общински съветници.

ШУМ.БГ