Установен и задържан е шофьорът, предизвикал катастрофата на пътя Нови пазар - Каолиново, в близост до село Стоян Михайловски, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Водачът е турски гражданин, автомобилът е с немска регистрация. Шофьорът е дал положителна проба за наркотици.

Катастрофата между товарен и два леки автомобила стана днес около 14,00 часа. По първоначални данни причина за ПТП-то е трети лек автомобил, с чужда регистрация, а шофьорът е напуснал произшествието.

Полицията предприела бързи действия, изградила КПП и автомобилът е спрян за проверка на входа на град Каолиново. Направени са тестове на водача за алкохол и наркотици, които показали положителна на амфетамин проба.

В четвъртък от полицията предоставиха подробности за инцидента.

Изяснило се, че водач на лек автомобил Фолксваген Туарег с немска регистрация предприел изпреварване и предизвикал птп между движещия се насреща товарен автомобил Рено Премиум с бургаска регистрация,  лек автомобил Сеат Леон с добричка и Пежо Партнър с русенска. След катастрофата водачът на Туарега напуснал произшествието.

В шуменската болница с комоцио бил откаран 34-годишния шофьор на тежкотоварния автомобил. За преглед бил откаран и 33-годишен мъж, пътник в Сеата. Той бил освободен, след като не били установени травматични увреждания.

Избягалият от мястото на ПТП-то турски гражданин бил спрян на изграден контролно-пропускателен пункт в кв. „Боймир“ на Каолиново. След като дал положителна проба за амфетамин, 39-годишният турчин бил отведен да даде и кръвна проба за анализ.

Автомобилът бил иззет, а водачът задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

ШУМ.БГ