Мъжкият  хандбален отбор на „Шумен 61” взе рутинна победа срещу „Левски” с 39:20 (18:9). Срещата бе от 11-ия кръг на елитното първенство и се игра в „Арена Шумен”.

Шампионите не срещнаха трудности в мача и записаха девети успех е шампионата, като имат на сметката си и едно поражение.

Равенство в двубоя имаше до петата минута за 2:2. След това шуменци започнаха да увеличават аванса си и в средата на полувремето вече водеха с 10:3, а в края на първата част с 18:9.

“Шумен” запази лидерството си и през втората част и с лекота взеха победата, като на моменти дори си позволиха отпускане, но и атрактивни отигравания. Показателно за убедителната игра е е, че освен Йордан Михайлов и Мирослав Симеонов, които бяха в игра малко минути, всички останали се разписаха във вратата на съперника. С 9 попадения 7, от които вкарани през първата част се отличи Александър Димитров.

Голове не вкараха и вратарите, но и тримата - Хасан Хасанов, Емилиян Стефанов и Иван Кисьов се справиха отлично и направиха по 5,6 спасявания.

Следващата седмица шуменци отново имат домакински мач. На 4 февруари от 16,00 часа в “Арена Шумен” гостува тимът на “Чардафон” Габрово.

ШУМ.БГ