Вече са разплатени 8 милиона лева от 16-милионния заем, който община Шумен изтегли за ремонт на уличната мрежа в града. В процес на подготовка е плащането на фактури за още 2,5 млн. лв.

Числата съобщи на пресконференция днес зам.-кметът по строителство на Шумен арх. Николай Симеонов.

По думите му вече е изпълнен повече от половината от общия обем от дейностите по договора с фирмата изпълнител Автомагистрали - Черно море".

В момента се работи по 19 улици, 15 са изпълнени, а 29 улици и междублокови пространства все още не са започнати.

Симеонов направи уточнението, че въпреки големия брой улици, по които не е започнала работа, то те са по-малки и съответно с по-малък обем дейности. Уличните ремонти със средства от заема трябва да приключат до края на този юни. „Вярвам, че фирмата ще си направи така организацията, че да успее да приключи в срок“, каза арх. Симеонов.

По отношение на ремонтите по селата с 4-милионния заем зам.-кметът по строителство обясни, че към момента е приключила работата в 12 от тях. По-напреднали са дейностите в северната част на общината, където са асфалтирани 10 села, в момента се работи в Новосел, а остават Мадара и Черенча. От южните населени места са приключени дейностите само в 2 от 15 села.  

ШУМ.БГ