Екип на РУ-Шумен установил 16-годишен неправоспособен водач да шофира днес в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Младежът попаднал в полезрението на униформените преди дни. При обход в града забелязали, че водач в лек автомобил Сеат изглежда непълнолетен. Тази сутрин забелязали автомобила малко след 6,30 часа да излиза от ул. “Цар Освободител“. Водачът не спрял на подадения сигнал със стоп палка, продължил движението си в посока към бул.“ Симеон Велики“ през  бул. “Плиска“, където навлязъл в насрещното движение.

Застигнат бил от друг  екип на охранителна полиция на булеварда, който го последвал със светлинна и звукова сигнализация. В близост до бензиностанция Сеатът спрял. При извършената проверка станало ясно, че зад волана на лекия автомобил с варненска регистрация е неправоспособен 16-годишен шуменец. Автомобилът е собственост на негова родственица.

Тестван бил за шофиране след алкохол и наркотични вещества и техни аналози. Пробите му са отрицателни.

Пред униформените младият шуменец обяснил, че бързал да не закъснее за училище и затова взел автомобила. Съставени са му три акта за установени административни нарушение - за управление без да притежава свидетелство за управление на моторнo превозно средство, за неспиране на стоп палка и за навлизане в насрещната лента за движение.

ШУМ.БГ