Трима души бяха ранени рано тази сутрин при нападение с нож на жп гара в Париж. Заподозреният нападател е бил арестуван. Мотивите му засега остават неясни.

Атаката е станала тази сутрин в 7 ч. по Гринуич на Лионската гара в Югоизточен Париж. Трима души са ранени, като единият от тях е в по-тежко състояние, но няма опасност за живота му, поясняват от полицията.

Заради атаката няколко зали на гарата бяха временно недостъпни. Наложило се е евакуация на персонала от магазините, намиращи се в зала 3. Нарушен е бил и трафикът на влаковете от Лионската гара до градовете Монтаржис и Монтро, стана ясно от съобщение на  френската железопътна компания в "Екс".

Мотивите за атаката засега са неизвестни. Лоран Нюнес, началникът на полицията в Париж, заяви, че на този етап не изглежда нападението да е свързано с тероризъм. Той обаче предупреди, че разследването е в начален етап. Нунес допълни, че заподозреният нападател изглежда страдал от психически проблеми. Той е заподозрян, че освен нож е използвал и чук при атаката.

Нападателят е от малийска националност и е пребивавал редовно в Италия от 2016 г., като от 2019 г. е имал напълно валидни документи за този престой, предаде Франс прес, като се позова на Нюнес.

Мъжът е роден през 1992 г. и представил на полицаите италианска шофьорска книжка, съобщи за BFMTV.

При ареста мъжът е казал напълно спонтанно, че има психически проблеми, а у него са били открити медикаменти.

Дир.бг