Израелската армия е извършила нови нападения срещу обекти на "Хамас" в ивицата Газа и през последното денонощие е ликвидирала десетки бойци на радикалната палестинска групировка, предаде ДПА, като се позова на изявление на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Израелски военни са се натъкнали на група бойци на "Хамас", която е превозвала оръжия в бежанския лагер "Аш Шати" в северната част на крайбрежния анклав. Групата е била елиминирана чрез въздушен удар, гласи изявлението на израелските сили. Агенция ДПА отбелязва, не могла да потвърди твърденията на ЦАХАЛ чрез независим източник, съобщава БТА.

Бойните действия в ивицата Газа остават съсредоточени в южния град Хан Юнис, който Израел смята за бастион на "Хамас". Бойци на радикалната групировка са атакували израелски военен автомобил с противотанкова граната, съобщават ЦАХАЛ, като допълват, че израелските военнослужещи са отвърнали на нападението и са убили тримата противници.

В друг район израелските сили са щурмували сграда, в която са намерили оръжие и водолазно оборудване на "Хамас". Освен това израелски изтребители са бомбардирали команден център на ислямисткото палестинско движение, свързан с вход към тунел и оръжеен склад, допълва израелската армия.

Броят на убитите палестинци в ивицата Газа от началото на войната с Израел вече надхвърля 27 000 по данни на палестинското здравно министерство на "Хамас". Според Тел Авив бойци от групировката са убили над 1200 души, повечето от които цивилни, при изненадващото нападение срещу Южен Израел на 7 октомври.

Днес.бг