Започва включване на новоизградени водопроводи в Шумен, съобщиха от ВиК. Заради извършването на дейностите на 6 и 7 февруари ще бъде нарушено водоподаването в града.

На 6 февруари, вторник, ще бъде спряно водоподаването към средна водоснабдителна зона на гр. Шумен, включваща райони от централна градска част, кв. „Добруджа“,  кв.“Еверест“  от 9:00 ч., до приключване на строително-монтажните дейности.

В същия ден ще е нарушено водоподаването към висока и най-висока водоснабдителна зона на гр. Шумен , включваща райони около Пожарната и Болницата, кв. „Боян Българанов“ от 14:00 ч. до приключване на строително-монтажните дейности.

На 7 февруари ще бъде спряно водоподаването в района на ул. „Цветан Зангов“ и бул. Мадара в участък от ул. “Владайско въстание” и ул. “Цветан Зангов” от 9:00 ч., до приключване на строително-монтажните дейности. В този ден няма да бъде засегнато водоподаването в града.

На 8 февруари ще се работи по ул. “Владайско въстание” без да се спира водата.

Включването на новоизградени водопроводи в Шумен е по проект по Оперативна програма Околна среда 2014-2020 от напорен водоем V=13000м3 до ул. „Индустриална“ и тласкател от помпена станция „V- подем“ до напорен водоем V=2х1500м3,, казаха още от ВиК.

От там дадоха информация и какви дейности ще извършват на 6, 7 и 8 февруари.

На 6 февруари, вторник, ще бъдат изпълнени връзка на смукател на помпена станция „Средна зона“, връзка на водопровод за помпена станция „Мадарски конник“ на ул. „Индустриална“; връзка с водопровод Ф350 за „Борса“ и връзка на нов тласкател от Помпена станция „Пети подем“ до водоем 2 х 1500 куб.м

На 7 февруари,, сряда, ще бъде изпълнена връзка на нов водопровод Ф630 полиетилен, със съществуващи водопроводи пред „КТА – Мадара“.

На 8 февруари, четвъртък, ще бъдат изпълнени връзка на нов водопровод Ф630 полиетилен, със съществуващ водопровод Ф 546, азбест цемент на кръговото кръстовище на ул. „Владайско въстание“ и връзка на нов водопровод Ф500, полиетилен, със съществуващ водопровод Ф600, стомана, пред „Лавена“ АД.

ШУМ.БГ