Повече от 300 участници – зъболекари, преподаватели и студенти, се събраха в Шумен за участие в десетото юбилейно издание на Националния форум по дентална медицина „Мадарски конник“.

При официалното му откриване днес приветствия отправиха зам.-кметът по икономическа политика на Шумен Николай Колев, главният секретар  на БЗС д-р Борислав Миланов и председателят на Асоциацията на общопрактикуващите лекари в Шуменска област д-р Милен Чолаков.

„Когато преди години приехме предизвикателството да организираме форум по дентална медицина, никой от нас не предполагаше, че това събитие ще се превърне в емблематично за нашия град и в неотменна част от научния календар за следдипломна квалификация на Българския зъболекарски съюз“, каза на церемонията председателят на РК на БЗС-Шумен д-р Гергана Велинова.  

Лекции в различните области на денталната медицина изнесоха преподаватели от университетите София, Пловдив и Варна.  В търговското изложение, което традиционно съпътства форума, техника, медицински изделия и консумативи представиха 30 търговски фирми.

Пред ШУМ.БГ по-късно д-р Велинова изрази задоволство от факта, че Форумът тази година е посетен от 80% от практикуващи в Шуменско общо 130 лекари по дентална медицина. „Това означава, че те са любознателни, искат да се усъвършенстват и ще приложат знанията придобити тук в своите практики. Жителите на Шумен могат да бъдат спокойни“, каза тя.

ШУМ.БГ