Русия съобщи, че един от военнотранспортните ѝ самолети "Илюшин Ил-76" се е разбил малко след излитане с 15 души на борда заради пожар в един от двигателите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Според Министерството на отбраната катастрофата е станала в Ивановска област.

На борда е имало 8 души екипаж и 7 пасажери. Руски онлайн издания съобщиха, че няма оцелели. Руското военно министерство обаче още не е потвърдило официално тази информация.

По информация на ТАСС инцидентът е станал около 13 часа. Машината е излетяла за редовен полет, но малко след това единият от двигателите се е запалил. До момента не е ясна причината за възникването на пламъците.

Очевидец каза, че Ил-76 е паднал пред гробището в село Богородское.

В руските социални мрежи се появиха видеа с непотвърдена автентичност, показващи падащ самолет с горящ двигател.

В небето се вижда да се издига черен стълб пушек, а наоколо кръжи хеликоптер.

Няма заплаха за жителите след самолетната катастрофа, а пожарът е потушен, е казал ръководителят на Ивановския район на региона Сергей Низов, цитиран от ТАСС.

Спешната помощ работи на мястото на катастрофата, районът е отцепен. Издирват се хората, които са били на борда, претърсват се и бордовите записващи устройства.

Лекари от териториалния център по медицина също следят ситуацията с разбилия се самолет. И властите обявиха, че ще подпомогнат семействата на загиналия екипаж и пътниците, добавя медията "Известия".

Междувременно дрон удари административна сграда в руския град Белгород.Пострадали са двама души. Една жена е ранена от осколки, втора е получила контузия, съобщава "Известия", като цитира губернатора.

В резултат от взрива са изпочупени стъкла и са нанесени щети по сградата.

Дир.бг