Руска ракета е поразила късно във вторник два жилищни блока в град Кривой рог, в Централна Украйна, като е причинила смъртта най-малко на трима души. Ранени са 44 души, предадоха световните агенции и БТА.

Осем от ранените са в тежко състояние, сред които и три деца, едното от които на 4 годинки, предаде Франс прес, като се позова на Сергий Лисак, областен управител на Днепропетровска област. Общо 10 деца са сред пострадалите.

При атаката са били поразени 5-етажен и 9-етажен блок. Девет души са били спасени от поразените сгради.

На свой ред Украйна предприе във вторник нови атаки с дронове по Русия за втора поредна вечер, предадоха световните агенции и БТА, като се позоваха на местни представители.

Причинени са били щети на газопровод и на електропреносна мрежа, което е довело до спиране на тока за няколко села в Белгородска област, предаде Ройтерс.

"Никой не е ранен", заяви Вячеслав Гладко, губернатор на областта, която граничи с Украйна.

Четири украински дрона са били унищожени там и падащите отломки са причинили щети на газопровод, захранващ с газ едно село и са станали причина за спиране на тока в две други села, заяви Гладков. В град Губкин няколко къщи са били повредени.

Губернаторът добави, че град Шебекино е бил подложен на обстрел от украинските сили, като един мъж е бил ранен и електропровод е бил повреден.

Губернаторът на Курска област Роман Старовойт каза, че са били унищожени четири насочени към нея украински дрона.

Дир.бг