Кметът Христо Христов посрещна днес в сградата на Общината спортисти от спортен клуб „Киокушин“- Шумен и спортен клуб по свободна борба „Мадарски конник“. „Поздравявам ви за това, което сте постигнали на спортните форуми, на които сте участвали“, каза в началото на срещата кметът и даде думата на треньорите и състезателите да разкажат за тренировките и за успехите на състезанията си.

„Борбата беше много силна, когато имаше спортно училище. След това се закри това училище и много спортове понижиха успехите си. Сега в нашия клуб, в Шумен са два за борба и работят добре, се опитваме постепенно напредваме. През миналата година имаме 15 медала. Сега Емел Мустафова ще участва при девойките на Европейско първенство в Нови сад през юли“, каза треньорът на „Мадарски конник“ Кънчо Тодоров.

„Общинска администрация адмирира и споделя вашите амбиции за развитието на борбата. Има планове за осигуряване на необходимата спортно-техническа база, защото сме наясно, че тренирате в недобри условия. Освен това работим и по един процес по възстановяване на Спортното училище, като първа стъпка в това ще е създаване на спортна паралелка, заяви кметът Христо Христов.

Сенсей Даниел Димитров обясни на кмета, че в момента в клуба има смяна на поколенията. „Преди години имахме над 15 състезатели в националните отбори. Сега настъпват по-малките, изгряват нови звезди, следваме естествения път на живота и спорта. Разчитаме на собствените си кадри и за радост те постигат успехи, като и най-малките вече са с медали от международни състезания. Владимир Машев, Ивайло Иванов, Данита Загорчева са и в националните отбори за кадети“, каза още Даниел Димитров.

„Благодаря ви за труда, който полагате, за да обучите децата, за да постигнат тези резултати. За пореден път ви поздравявам“, обърна се към сенсей Димитров кметът.

Пред градоначалника и борците и каратистите обясниха, че полагат много труд на тренировки, работят много, за да имат тези успехи.

В края на срещата кметът връчи подаръци на състезателите и си направи снимка с тях.

ШУМ.БГ