Над 100 деца на възраст между 8 и 16 години участваха в Пролетния турнир по волейбол на Ученическа спортна школа в Шумен. Надпреварата бе организирана от преподавателките по волейбол Елка Ганчева и Звездица Здравкова.

Турнирът се състоя в два дни, мачовете се играха в спортна зала „Плиска“.

В първия ден играха школници на възраст от 12 до 16 г. Момичетата и момчетата бяха разделение в 7 отбора, като всеки изигра по два мача 2/3 гейма. В състезанието се включи и група студентки от шуменския филиал към МУ- Варна с преподавател Каролина Николова.  

Във втория ден 40 школнички на възраст от 8 до 12 години се включиха в надпреварата. Възпитаничките на школата показаха умения и хъс за победа.

Целта на турнира е школниците да покажат  наученото до момента.

По-рано през седмицата в пролетен турнир участваха и лекоатлетите на школата. Домакин на надпреварата бе УСШ - Русе Участие взеха над 100 деца от школите на Русе, Силистра и Шумен. Те мериха сили в спринтовите дисциплини 40 м, 60 м, 100 м, скок от място и скок дължина. Лекоатлетите от ЦПЛР - УСШ " Хан Крум " се представиха отлично и спечелиха 7 златни, 4 сребърни и 7 бронзови медала.

ШУМ.БГ