Отбори, солови изпълнители и дуети от Шумен, Нови пазар, Велико Търново, Свиленград, Русе, Тервел, Карнобат, Бургас спечелиха първи места на мажоретния фестивал „Мадарски конник“.

Днес в зала „Арена Шумен“ над 450 момичетата от различните възрастови групи и дисциплини сътвориха истински цветен празник за публиката. Те представиха свои композиции в дисциплините „батон хореография на място“, „соло батон“, „аксесоари“, „батон флаг“, "традиционал корпус“, „пом пон хореография на място“, „шоу пом пон“.

Домакините от „Ритмика“ Шумен взеха пет първи места, като представиха и нови хореографии. С четири златни купи са отборите на „Изида“ Свиленград. В соловите изпълнения най-добре се представиха състезателките на „Астрея“ Велико Търново, които завоюваха четири първи места.

На финала на надпреварата бе връчена специална награда. Тя е за Божена Василева от шуменския отбор, която бе определена за Мис Чар на фестивала.

Традиционно на фестивала се представиха и формации от детски градини. Те също изиграха атрактивни хореографии и обраха аплодисментите на публиката.

Фестивалът „Мадарски конник“ се провежда всяка година в рамките на Майските празници на културата в Шумен и се организира от СК „Ритмика“ и община Шумен.

ШУМ.БГ