Криминалисти от РУ - Шумен задържаха трима души непосредствено след като те са извършили сделка с наркотични вещества – мъж и жена от Шумен са продали за 250 евро чай за пушене на 27-годишен жител от Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Покупко-продажбата на наркотиците и разкриването на сделката станало около 18 часа в петък. На паркинг на ул. “Искър“ в Шумен полицаите проверили и претърсили лек автомобил БМВ с шуменска регистрация, в който открили 250 евро. Автомобилът бил управляван от 33-годишен шуменец, а пътник в колата била 30-годишна местна жителка.

В същото време е спрян водач на лек автомобил Шевролет с великотърновска регистрация, управляван от 27-годишен жител на Велико Търново. В него е намерен и иззет плик с около 50 г суха тревна зелена маса. По негови данни веществото е чай за пушене, закупено за сумата от 250 евро.

Случаят е докладван в компетентната прокуратура, а работата по него продължила под надзора й.

В хода на образуваното досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества е извършено претърсване в жилище, обитавано от 33-годишния мъж от Шумен, който продал на 27-годишния „чая за пушене“. Намерени и иззети са два полиетиленови плика с около 50 г суха зелена тревна маса, три прозрачни полиетиленови плика с жълтеникавобяло прахообразно вещество, които предстои да бъдат изследвани и две електронни везни. Задържан е за срок до 24 часа е РУ - Шумен за държане с цел разпространение на наркотични вещества. Задържана в полицейския арест е и 30-годишната шуменка.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК продължава под надзора на окръжната прокуратура в Шумен.

ШУМ.БГ