Ед Шийран е готов да загърби за малко професионалната си кариера, за да се фокусира върху ново начинание.

33-годишният певец разкри в интервю, че на този етап умишлено забавя новия си албум, защото се е насочил да помага на държавните училища в родната си Великобритания. Самият той се слави освен като певец, и като дарител на учебните заведения, които имат нужда от финансиране.

"Последно време съм се насочил към училищата, които имат крещяща нужда от подпомагане в сферата на музиката. Не съм се заел да преподавам, не съм глупак. Знам, че не съм човек на науките, но със сигурност мога да помогна с нещо", каза рижият изпълнител в скорошно интервю. "Смятам, че е важно държавните училищни заведения да бъдат подпомогнати, тъй като за тях пари почти никога не остават."

Таблоидът Daily Mail посочва, че изпълнителят е дарил над 100 000 хиляди паунда на своето училище, в което е завършил, за да могат да бъдат интегрирани програми за изкуство и музика. Според медията Ед се надявал така да отвори път на следващата световна звезда.

Фондацията до този момент се занимава изцяло с благотворителни каузи, като е дарила стотици фотоапарати и всички нужни апаратури за отделите по изкуство и информационни технологии. Закупени и инсталирани са звукоизолация, ново фотографско студио и няколко високотехнологични софтуерни програми за композиране и записване.

Благотворителната кампания на Ед има за цел да помага на млади хора. Базираният в Съфолк певец оглавява списъка за най-много песни, пускани по британското радио, телевизия и на обществени места. А през 2011 г. Шийран продаде над 150 млн. плочи в цял свят.

Дир.бг