Появи се първият трейлър на един от най-очакваните филми на есента. Гладиатор II, продължението на спечелилия "Оскар" през 2000 г. епос на Ридли Скот, ще се появи по кината през ноември, но рекламният клип предлага първия поглед към Пол Мескал, който влиза в сандалите на Ръсел Кроу, съобщи „Гардиън“.

Мескал играе Луций, син на Луцила (Кони Нилсен) и покойния Луций Вер, който си спомня как е гледал обречените геройства на Максимус на Кроу в първия филм. Вдъхновен от смелостта му, поробеният Луций се заклева да победи новите преуспяващи императори Каракала (Джоузеф Куин) и Гета (Фред Хечингер).

На пътя му - или, може би, за да му даде малко предимство - застават робовладелецът и властови посредник Макрин на Дензъл Уошингтън, когото Скот описва като "доста жесток" към бойците на арената, както и римският генерал Марк Акаций на Педро Паскал.

Паскал описва героя си като "много, много добър генерал, което може да означава и много добър убиец"; обучен под ръководството на Максимус. Стремежът на Акаций да нахлуе в Северна Африка го поставя твърдо на прицела на Луций.

Мескал заяква значително за ролята, като си спечелва прякора "Пол тухлена стена", благодарение на Паскал.

"Той стана толкова силен. Предпочитам да ме хвърлят от сграда, отколкото да се бия с него отново", казва Паскал за своя колега

В трейлъра се появяват и кратки проблясъци на Тим Макинърни и завръщащия се Дерек Джакоби, много мечове, стрели, кораби, тълпи, вода, викове и огромен окървавен носорог, който Луциус трябва да победи.

Трейлърът предлага и предварителен преглед на вълнуващия саундтрак - отново композиран от Ханс Цимер, както и откъс от преработката на No Church in the Wild на Кание Уест и Джей Зи.

Снимките започнаха през юни 2023 г., но бяха прекъснати от стачката на актьорите в САЩ, след което бяха възобновени през декември и приключиха през януари, независимо от кратките презаснемания миналия месец в Съсекс.

Филмът е по кината в Обединеното кралство на 15 ноември, а в САЩ излиза седмица по-късно, където споделя премиерната дата с филма по мюзикъла "Злодеида", който е преместен с една седмица напред, за да избегне конкуренцията с "Моана 2".

БГНЕС