Две деца – момиче на 4 г. и момче на 5 г. са пострадали при пътен инцидент, станал снощи около 21.15 ч. в село Веселиново. Те са настанени в шуменската болница за лечение, съобщиха от полицията днес.

4-годишното момиче, което е от Върбица и 5-годишното момче от Смядово, пътували с техен роднина. Мъжът – 34 годишен с инициали Р.К. от Смядово  управлявал лек автомобил „Сеат”. На ул. Брестова в с. Веселиново навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарен автомобил „Волво”, управляван от 29-годишен шуменец.

Полицейски екип от Велики Преслав е извършил оглед на произшествието, при което станало ясно, че водачът на лекия автомобил, возил децата, не е представил свидетелство за управление на МПС. При направените справки е установено, че мъжът е неправоспособен. И двамата водачи са изпробвани с техническо средство, като не е отчетено наличие на алкохол. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Велики Преслав.

4-годишното момиченце е с фрактура на ляв крак, а момчето - с разкъсна контузна рана на горната устна.

От полицията уточниха още, че  през изминалото денонощие на територията на областта са регистрирани 5 пътно - транспортни произшествия. Съставени са 30 акта и са наложени 12  глоби с фиш. 

ШУМ.БГ