„РТК“ ООД спечели обявената обществена поръчка за събиране и извозване на боклука от територията на 26-те села в община Шумен. Това става ясно от публикуван доклад за работата на комисията на интернет страницата на администрацията.

За участие в поръчката бяха поканени три фирми. Тя бе с прогнозна стойност 513 753, 60 лв. без ДДС.

Освен с „РТК“, администрацията проведе преговори с „Омега-Интерклинър“ АД София и „Комунална техника“ ЕООД София.

„РТК“ е предложила най-ниска обща цена за извършване на услугата 499 476, 00 лв. без ДДС и 194,50 лв. без ДДС за тон транспортирани отпадъци и комисията е класирала дружеството на първо място.

На второ място комисията нарежда „Комунална техника“ ЕООД София, която предлага обща цена за изхвърляне на боклука от селата 502 936,50 лв. без ДДС и 197,23 лв. за тон боклук.

На трето място е класирана „Омега-Интерклинър“ АД, която е предложила да изпълни поръчката за 509 158, 40 лв. без ДДС и 198, 89 лв. за тон транспортиран отпадък.

Обявената обществена поръчка за събирането на боклука по селата бе по процедура договаряне без предварително обявяване. В мотивите за избор  на процедура от страна на администрацията е посочено, че той е продиктуван от необходимостта да се извършва събиране и извозване на боклука от селата, за да не се застраши здравето на хората и продължаващото дело с фирма „Титан-БКС“, която обжалва последното решение на ВАС.

Припомняме, че обществена поръчка за дейността бе пусната още през август 2015-та, но така и не можа да се избере изпълнител.

ШУМ.БГ