Животински кости и вътрешности почистиха днес екипи на община Велики Преслав след сигнал подаден от граждани, съобщиха от общината. Това е второто извозване от района на животински отпадъци, като преди това бяха събрани над 600 килограма вътрешности от заклани животни.

Почистването на терена се извършва за сметка на общината, макар че парцела е частен. „Мястото ще бъде изчистено напълно, но за съжаление се налага да отделяме средства от бюджета ни, защото някой е решил да мърси природата и да печели на гърба на хората от Преслав“, категоричен е кметът на общината инж. Янко Йорданов.
Според инж. Йорданов това безобразие трябва да престане, защото общината не е длъжна да хвърля средства на вятъра и да поправя чужди грешки. Той се надява извършителите да бъдат разкрити и служителите му да могат да работят в полза на хората от Преслав, а не да си губят времето заради недобросъвестни граждани.

„5 000 лева дадохме до момента, за да се справим с този проблем. 7 тона отпадъци сме предали на екарисажа“, каза ощеЯнко Йорданов. Той коментира, че тези пари е можело да бъдат отделени за много хубави неща, които да зарадват хората от цялата община.

ШУМ.БГ