25 отбора картотекираха състави за новия сезон в първенството по футбол на област Шумен, което от сезон 2020/2021 ще се нарича А регионална група – Шумен.

Първенството стартира на 12 и 13 септември, като и през новия сезон отборите ще са разделени в две подгрупи на регионален принцип – Северна и Южна. Мачовете на север ще се играят в неделя, а тези на юг – в събота.

В северната група на шампионата ще участват 12 тима, в южната – 13, като в нея във всеки кръг ще има по един почиващ отбор. Новаците в първенството на север са отборите от Никола Козлево и Пет могили, а на юг – от Хитрино, който до миналия сезон игра в Трета лига и Средня.

Жребият за новия шампионат бе изтеглен днес в офиса на Областния съвет на БФС. Заради мерките, свързани с Covid – 19 на тегленето не бяха поканени представители на тимовете, както през минали години. Кой срещу кого ще играе в първия кръг определиха спортните репортери Иван Серафимов, Салим Салих и Даниела Стоянова.

Още на старта и в двете групи се очертаха дербита – в южната група един срещу друг се изправят първият и вторият в класирането от миналото първенство в южната група – многократният шампион на областта „Енев“ Дибич и „Волов“ Шумен.

В северната група в 1-ия кръг ще има съседски дербита – Пет могили – Никола Козлево и Каолиново – Пристое.

„Като цяло отборите са готови да започнат шампионата. За провеждане на срещите важат всички изисквания наложени от Министерството на здравеопазването и Министерството на младежта и спорта за футболните срещи. Задължително преди началото на всеки двубой отборите ще трябва да представят декларации пред служебните лица, че в съставите няма болни от Covid – 19. Едва тогава двубоят ще стартира“, каза след тегленето на жребия председателят на ОС на БФС в Шумен Милен Христо. Той пожела на отборите успешен сезон, феърплей, по-малко контузии.

ШУМ.БГ