Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл споделиха пред Опра Уинфри, че новият им живот в Калифорния е "по-хубав от която и да е приказка, която сте чели", съобщи АФП.

Водещата Опра Уинфри гостува в дома на семейството в Монтесито, квартал на Санта Барбара, където Хари и Меган се установиха.

В луксозния квартал северозападно от Лос Анджелис семейството вече има кокошарник за кокошките, "спасени" от индустриална ферма.

Принц Хари и Меган са взели заем от 9,5 милиона долара, за да купят имота за 14,6 милиона долара през юли миналата година, според сайта на сп."Варайъти".

"Преминахме от другата страна" след няколко бурни месеца и раздялата с кралското семейство, която вече е окончателна, обяснява Меган Маркъл в интервюто.

"Не просто оцеляхме, ние преуспяваме", казва бившата комедийна актриса, която е на 39 години и през лятото очаква второто си дете. "Всичко, за което съм мечтала, се сбъдва. И по някакъв начин това за нас е начало".

Меган Маркъл е ентусиазирана от идеята семейството ѝ да може да живее „автентично"- с деца, кучета и пиленца, далеч от протокола на Бъкингамския дворец.

Принц Хари довери, че е щастлив, че позволява на сина си Арчи, който ще стане на две години през месец май, да прекарва времето си в простички забавления като това да тича по близкия плаж или да кара колело. "Това са неща, които не можех да правя, когато бях малък", обясни той. / БТА

Дарик