Червилото е най-често купуваният и употребяван грим аксесоар от жените. Дори когато нямаме време само с два щриха и без помощта на огледалото, можем да нанесем червило на устните и усмивката ни отново ще изгрее като красив beauty акцент. Но в съвременното море от производители дилемата кое червило е най-подходящо за нашите устни винаги е актуална. За да изберем подходящото трябва да знаем какъв ефект искаме да постигнем - естествен вид, хидратация, впечатление или съблазън...

Червило

Нито една визия не е завършена без червило. Кремообразно или матово, то ще създаде изискана и завършена визия навсякъде. Основната съставка на стик червилото е восъкът. Другите компоненти са масла, пигменти и прахообразни вещества за блясък. Дълготрайността зависи от количеството и качеството на пигмента плюс консумацията на храна и напитки.

Блясък

В блясъка за устни производителите поставят повече на масла, отколкото пигмент. Тук съдържанието на восък е малко и в течна консистенция. Удобно се нанася с апликатор или четка. Маслото в състава прави устните влажни и блестящи. С блясък за устни се изгражда по-естествена визия. Той не трае дълго, но изглежда страхотно. 

Тинт

Тинтовете за устни съдържат пигменти и силиконови съставки. Тук дълготрайността на цвета се запазва, но вероятността за изсушаване е реална, тъй като във формулата няма овлажняващо масло и восък.

Балсам

Балсамът за устни е овлажнител, най-често без пигменти. Съдържа основно восък и масла. Помага да не се напукват устните при многократно облизване и лоши метеорологични условия - студ, вятър, жега.

Професионалните гримьори препоръчват за ежедневна употреба червило, което работи като крем, стои равномерно на устните и не се размазва. Матовите червила, за разлика от кремообразните, са по-издръжливи. Деловите дами избягват употребата на прекалено блесящи средства, тъй като не подхождат на деловата визия. През деня мекото и умерено блестящо червило се вписва идеално в строгия офис етикет. Маркови продукти за красив и безупречен грим ще откриете тук: makeup.bg/brand/23957/.

Много момичета търсят червила, съдържащи слънцезащитни съставки, за да защитят устните си от вредните UV лъчи. Кожата в тази област е изключително тънка и няма меланин. Червилото с UV фактор ще предпази нежните устни от поражения и по-сериозни проблеми.

Полезни съвети

  • Ако почувствате нужда да подновите червилото си, преди това изтрийте остатъците от предишното му нанасяне. Едва тогава сложете нов слой;
  • Тънките устни изглеждат по-добре с ярки цветове, докато плътните “носят” всеки цвят, но безспорно много им отиват меки нюанси. Прекалено ярките цветове биха ги направили прекалено фрапантни;
  • Линията на устните винаги трябва да се чертае по реалната им форма. Ако твърде много увеличим контура с молив или червило, рискуваме да нарушим естествения вид и баланс на лицевите пропорции.
  • Цветът на червилото трябва да се доближава до цвета на ружа. 

MakeUp