Професионална школа за най-малките стартира към ФК Шумен 2007. Треньори ще бъдат международният футболен съдия Станислав Тодоров и бившият футболист от ФК Шумен Станислав Димитров.

Групите вече започнаха да се запълват, като за старта на школата се набират деца с набори от 2012 г. до 2015 г. (от 6 до 9 години). Тренировките ще се провеждат на стадиона на комплекс “Кортовете” в Градската градина, а първата среща ще бъде на 1 април от 17,30 ч.

Желанието на треньорите е да започнат обучение на най-малките, за да могат да развият у децата още от най-ранна възраст навици и дисциплина, нужни за изграждане на истински спортист.

“Като бивши възпитаници на спортното училище в Шумен и дълго време в професионалния футбол искаме да приложим спортното обучение точно такова, каквото трябва да бъде. Групите ще бъдат малки, за да можем да обърнем внимание на всяко дете. Идеята ни е до 12,13-годишна възраст децата да научат основните неща и най-талантливите да имат шанса да продължат нагоре към професионалния футбол”, обясни Станислав Тодоров.

Станислав Тодоров е бивш български футболист, международен футболен рефер, който е част от ранглистата на БФС и УЕФА за международни съдии. Ръководил е много двубои от българското първенство, както и футболни двубои от Шампионска Лига и Лига Европа. Освен това, той е футболен съдия №1 на България за 2011, 2012 и 2017 година.

Станислав Димитров е футболист от мъжкия състав на ФК Шумен в едни от най-силните години на отбора, когато шуменци играят в А професионална група.

Двамата треньори са амбицирани да развият футбола в Шумен и очакват младите надежди на кортовете в Градската градина.

Телефони за записвания и допълнителна информация: Станислав Тодоров-0898773655 и Станислав Димитров-0899382270.

 

*Рекламна публикация