Джоди Фостър смята, че трябва да прави пред камерата „нещо по-важно“ от това да участва в романтични комедии.

Звездата от „Мълчанието на агнетата” и „Контакт” призна, че често я питат защо рядко поема „по-леки” роли и заяви, че макар такива филми да я радват като зрител, предпочита да се снима във филми, които й дават „усещане за значимост“.

Тя каза: „Хората са ме питали: „Защо не правиш комедии, дори романтични комедии?“, а аз отговарям: „Снимах се в „Маверик“. Всъщност има редица причини, поради които не участвам в комедии. Харесвам ги, но те не ми създават същото чувство за значимост. Сякаш такива роли те карат да се забавляваш за седмица, но после започваш да „огладняваш”, защото се чувстваш така, сякаш трябва да свършиш нещо по-важно".

Известната актриса има хубави спомени от това как като дете често е ходила на кино с майка си Евелин и след прожекциите са разговаряли на различни теми. Така Джоди свикнала да гледа на филмите като на начин да разсъждава за света.

Тя сподели пред „Сънди Таймс”: „Филмите промениха живота ми. От малка това беше моето любимо „място”. Значението на някои неща беше пречупено през филмите и героите им…Едва след като станах възрастна, разбрах, че има и други начини“.

58-годишната актриса и досега вярва, че филмите все още са в състояние да помогнат на хората да преодолеят някои от проблемите в живота си. /БГНЕС