Дори най-успешните бракове бележат своите възходи и падения. За да оцелеят отношенията между партньорите, трябва умело да се управляват конфликтите, лошите моменти, трудностите във връзката. Съществуват 5 основни причини за провала на редица бракове. Запознайте се с тях и не ги допускайте, за да не съжалявате след време, че всичко е било във вашите ръце, но не сте направили необходимото.

1. Не забравяте, въпреки че сте простили

Между двама души, които живеят заедно, неминуемо възникват конфликти. Хората допускат грешки –важно е да се комуникира, да се установят причините и двамата да си простят, за да продължат напред. За съжаление, има партньори, които привидно прощават, но не пропускат удобен случай да напомнят за тази грешка. Това вреди много на връзката. Трови отношенията и често е причина за развод или раздяла.

Добре е проблемите да не се потискат и да се решават възможно най-бързо без излишни емоции. Грешките трябва да са урок за по-добро бъдеще, а не инструмент за инквизиция.

2. Пропускате важните думички „моля“ и „благодаря“

Тук не визираме добрите обноски и маниери, придобити благодарение на възпитанието в семейството. Говорим конкретно за уважението във връзката между двамата партньори. Благодарността за малките неща и жестове ви прави по-добри и по-щастливи. Ако я пропускате, отношенията ви ще охладнеят много бързо и връзката ще се разпадне. Не е трудно да помолите за нещо, вместо да използвате заповеднически тон. Така малко по малко отношенията ви ще се тровят и краят ще е необратим. 3. Нямате малки ритуали във връзката

3. Нямате малки ритуали във връзката

Ежедневието и битовизмите отнемат много от енергията ни и забравяме за важните неща във връзката, които са приятни и за двамата. Ако все повече пренебрегвате приятните преживявания заедно, не се стремите да се изненадвате и да се възхищавате един на друг, бракът ви е обречен. Вие се превръщате в едни обикновени съквартиранти, които не са свързани с нищо, освен с общия покрив.

4. Нямате качествено време поотделно

Няма как да харесвате еднакви неща и двамата в една връзка. Всеки има свои индивидуални интереси, хобита, занимания. Ако не харесвате интересите на съпруга си и непрекъснато му мрънкате, че иска да излиза с приятели без вас, това ще съсипе отношенията ви неусетно. Трябва да приемате партньора си такъв, какъвто е, в действителност. Едва ли ще ви е приятно да ви мрънкат, че излизате с приятелки и се забавлявате с шопинг. С това незачитане на индивидуалността, отношенията се съсипват.

5. Скандалите преобладават при вас

Когато споровете, скандалите, неразбирателствата надделяват над добрите отношения, връзката бавно зацикля докато накрая се оказва, че не може да бъде спасена. Не е достатъчно да има само любов. Съгласието също е важно. Нормално е да се появяват конфликти, но е важно е да се решават интелигентно и без да се наранявате. Ако не ви се получава, бракът ви ще пропадне.

Actualno.com