През месец май България отново ще участва на традиционния конкурс за популярна европейска песен “Евровизия”. Този път страната ни ще бъде представена от младата поп певица Виктория, която ще изпълни завладяващото си парче “Growing Up Is Getting Old”. Надпреварата ще се проведе в нидерландския град Ротердам и това ще бъде нейното 65-о издание.

Както обичайно се случва, букмейкърите проявяват сериозен интерес и към това издание на “Евровизия”. Множество оператори вече приемат залози за евентуален победител в конкурса, като можем да кажем същото и за българските компании. Тук е писано подробно за Efbet Sport и какво може да предложи на играчите този роден бранд в сферата на хазарта.

Коя е Виктория?

Името на певицата, която ще ни представи на “Евровизия” 2021, е Виктория Георгиева. Тя е родом от гр. Варна и за първи път доби популярност с участието си в X Factor. Тогава Вики не успява да спечели формата, но скоро след това става част от лейбъла на Влади Ампов - Графа. Така прави първите си истински стъпки в музикалния бизнес в България, а вече е утвърден артист.

Първият краткосвирещ албум на Виктория носи името “a little dramatic”, като тя позволи на феновете сами да изберат песента, която ще представи България на следващата “Евровизия”. Гласуването на меломаните отреди това да бъде именно “Growing Up is Getting Old”.

Шансовете на България

България никога досега не е печелила “Евровизия”, като върховото ни представяне остава второто място, завоювано от Кристиян Костов преди няколко години. Българският букмейкър Efbet поставя страната ни на пето място в списъка с фаворити в надпреварата. България е с коефициент 12.00 за спечелване на състезанието. Поне според коефициентите на Efbet, фаворит в конкурса е Малта с коефициент от 4.75. Следват Франция, Швейцария и Италия.

Как става гласуването на “Евровизия”

Ако поне веднъж сте гледали “Евровизия”, вероятно знаете как протича гласуването на зрителите в този турнир. Обяснено най-просто, всички европейци могат да гласуват за която песен пожелаят, стига това да не е песента на собствената им държава.

Заради самия регламент на гласуване, критиците на “Евровизия” често я определят като конкурс, където гласуването е до голяма степен политическо, а не толкова излъчващо най-добрата песен. Или иначе казано, хората гласуват за държави, които са им симпатични, а не толкова за парчетата в надпреварата. Също така, голяма роля играе и вотът на емигрантите, които, намирайки се в други държави, получават възможността да пуснат глас за родината си.

Струва ли си да гледам “Евровизия”?

Ако обичате музиката, няма никакъв проблем да дадете шанс на “Евровизия”. Истината е, че това състезание е забавно за гледане, а конкурсният елемент го прави още по-драматично. Ние, разбира се, пожелаваме успех на нашата талантлива певица Виктория Георгиева. Дано тя прескочи постижението на Кристиян Костов и ни зарадва с първа победа на “Евровизия”!