По случай днешния Световен ден на доброволния кръводарител, чиито слоган е „Дарете кръв, нека пулсира Животът в света“, Областният съвет на БЧК – Варна и Районният център по трансфузионна хематология връчиха благодарствени грамоти на изявени дарители на кръв и реконвалесцентна плазма. Награждаването се състоя в двора на Музея по история на медицината в черноморската ни столица.

Сред отличените на церемонията днес беше и „Алкомет“ АД, чиито служители са били най-активни при даряването на кръвна плазма в помощ на тежко болни от Ковид-19. Хюлия Шукри - директор „Човешки ресурси“ в компанията, благодари от името на служителите, които са се включили в кампанията, както и от името на Управителния съвет на „Алкомет“ АД за отличието.

Отличие получи и 47-годишния музикант Тома Костов като най-активен кръводарител, който е дарявал от своята кръв над 50 пъти. Като най-млад кръводарител беше отличена Елена Христова. За активната си дейност в кампаниите по кръводаряване, благодарствени грамоти получиха още Медицинският университет във Варна и Професионалната техническа гимназия в града.

Платена публикация