Състезателите на рапира на клубовете „Шумен 1951“ и „Волов“ направиха поредни силни състезания в два поредни уикенда и спечелиха медали в проведените кръгове от турнира за купата на България.

В надпреварата за купа „Младост“ за мъже и жени, втори кръг от купа България, проведена в София победители станаха Калоян Николов от „Шумен 1951“ и Йорданка Коцева от „Ескалибур“, съобщи на страницата си Българската федерация по фехтовка.

Калоян Николов излезе от групите с шест победи, а в елиминациите надделя над Живко Апостолов от „Авитохол“ с 15:0, над Прадес-Розабал Ханрес от „Младост“ с 15:11 и над Преслав Бончев от „Ескалибур“ с 15:7. В мача за титлата Калоян Николов победи Матей Матеев от Пловдив БГ с 15:7, който остана втори. На трето място са Любослав Младенов от „Шумен 1951“ и Преслав Бончев от „Ескалибур“.

При жените след победителката Йорданка Коцева от „Ескалибур“ се наредиха Биляна Манова от „Ескалибур“ Сара Младенова от „Шумен 1951“ и Силвия Бажлекова от „Ескалибур“.

Преди седмица в турнира за купа „Тракия“, проведен в Пловдив, за младежи и девойки до 17 г. и до 20 г. шуменци отново бяха първи.

При рапиристите до 17 г. победители станаха Васил Чепишев от „Волов“ и Сара Младенова от „Шумен 1951“. спечелиха златните медали в състезанието за купа Тракия, втори кръг от купа България на рапира до 17 години.

В дуела за първото място Чепишев бе категоричен и победи Драгомир Николов от „Тракия“ с 15:14.

При дамите до 17 г. Сара Младенова от „Шумен 1951“ победи на финала  Моника Димитрова от „Волов“ с 15:8., която остана със сребърен медал. На трето място се наредиха  Аалександра Атанасова от „Тракия“ и София Цонева от „Волов“.

Сара Младенова от „Шумен 1951“ дублира успеха си в надпреварата за купа „Тракия“, след като спечели злато и при девойките до 20 г. В двубоя за първото място Сара Младенова се наложи над София Цонева от „Волов“ с 15:11, която се окичи със среброто.

При младежите до 20 г. първи стана Матей Матеев от „Пловдив БГ“. На финала той победи Любослав Младенов от „Шумен 1951“ с 15:8. Третото място разделиха Преслав Бончев от „Ескалибур“ и Калоян Николов от „Шумен 1951“.

ШУМ.БГ