Симфониета - Шумен ще поднесе на своите почитатели специално подбрана програма, посветена на тайнството и магията Еньовден и настъпващото лято.

Диригент е маестро Калина Василева, солист Нона Кръстникова /сопрано/, които заедно с оркестъра ще изпълнят произведения на Ф. Менделсон - Увертюра “Приказка за хубавата Мелузина” и фрагменти от “Сън в лятна нощ” и от Х. Берлиоз – вокален цикъл за сопран и оркестър “Летни нощи”.

Концертът ще се състои на 24 юни от 19.05 часа в зала “Проф. Венета Вичева”.

Нона Кръстникова завършва оперно пеене при проф. Мила Дюлгерова в НМА „Панчо Владигеров“ и до момента работи с нея като вокален педагог. Специализирала е като стипендиант в Модена, Италия, при Райна Кабаиванска и в оперното студио в Грац, Австрия. Участвала е в майсторски класове на Ана Томова Синтова, Кири те Канава и Федерика фон Щаде, за немска песен при проф. Хартмут Нол и др. Печели награди от международни конкурси в Барселона, България, Италия.

Нона Кръстникова е щатен солист на Опера Бургас, където има над десет главни роли, сред които: Мими от операта “Бохеми“, Тоска и Мадам Бътерфлай от едноименните опери на Джакомо Пучини, Амелия от „Бал с маски“ на Джузепе Верди, Графинята в „Сватбата на Фигаро, дона Елвира в „Дон Жуан" и Фьордилиджи в „Така правят всички“ на В. А. Моцарт, Микаела в „Кармен“ на Жорж Бизе и др.

ШУМ.БГ