30-годишният К.К. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна. Мъжът бил привлечен като обвиняем от прокуратурата през месец април за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

К.К. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от подобен характер. Той е от Шумен, но дошъл във Варна, за да развива своя „бизнес“.

На 12 април 2021 година, 30-годишният обвиняем бил задържан в момент на продажба на наркотични вещества на двама мъже. На единия той продал 5,81 грама марихуана, а на другия четири цигари (1,21 грама) с дизайнерска дрога – тревиста маса, напоена с наркотично вещество.

При обиск в апартамента, обитаван от К.К., били иззети множество и различни разфасовки с наркотични вещества и електронна везна със следи от наркотици. От направените експертни справки било видно, че иззетите субстанции представлявали 27,93 грама марихуана, 81,45 грама метамфетамин, 10,84 грама амфетамин и 42,89 грама дизайнерска дрога.

Предстои Окръжен съд – Варна да насрочи делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от пет до петнадесет години „лишаване от свобода“ и глоба от 20 000 лева до 100 000 лева.

ШУМ.БГ