„Пет дни след отправената публична покана за организирането на телевизионен дебат, между водачите на листи на политическите сили, представени в 45-то Народно събрание, виждаме възможност за неговото провеждане“. Това реши предизборният щаб на Коалиция „Изправи се! Мутри вън“ след преценка на предизборната ситуация в Област Шумен.

След изразената принципна подкрепа от страна на Коалиция „БСП за България“ и оглушителното мълчание на представителите на ГЕРБ, Има такъв народ, ДПС и Демократична България – Обединение, от Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ считаме, че от този пряк разговор има смисъл - макар и в очертаващия се по-малък формат. „Можеше да се очаква, че на поканата откликна единствено Иван Иванов, доколкото сред водачите на листи на шестте основни политически сили, единствено ние двамата сме шуменци“, коментира Иван Капралов.

Водачът на листата на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ изрази готовност да се обсъдят всички условия и предложения, отправени в позицията на Коалиция „БСП за България“. Капралов все пак направи уговорката, че не счита за редно, която и да е системна партия да се опитва да дефинира дневния ред на българските граждани.

Припомняме, че на 21.06.2021 г. Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ отправи официална покана за организирането на телевизионен дебат между водачите на листи на основните политически сили. С аргумента, че шуменци заслужават да видят кандидатите в директен разговор. По-късно от коалицията заплатиха половин час ефирно време, според рекламната тарифа на Телевизия Шумен, за организирането на дебата на 05.07.2021 год. от 19,00 часа.

Водачите на листи на ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС и Демократична България – Обединение или техни представители са поканени на работна среща на 28.06.2021 г. от 13,00 часа в „Къща Д-р Верби“ във Възрожденския комплекс на Шумен, за да се обсъдят всички подробности относно организацията на дебата.

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ стартира днес съпътстващата си кампания „С машината е лесно“ в помощ на хората, които се чувстват несигурни с новия начин на подаването на вота. В следващите дни кампанията ще продължи освен в Шумен и в общините Нови пазар и Велики Преслав.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Пресцентър на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“