45-годишен мъж от село Мърчево, област Монтана и 28-годишен шуменец са задържани, след като опитали да обменят фалшиви банкноти с евро в Шумен, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

Те са заловени вчера, след като в 16:33 часа в полицията е подаден сигнал, че в обменно бюро мъж е предложил за обмяна неистинска банкнота от 500 евро.  Два дни преди това, на 28 юни, лице с подобно описание е обменило 4 броя банкноти от 500 евро, които по данни на служителя в чейндж бюрото са неистински.

Служителите от изпратения на място автопатрулен екип са установили в бюрото 45-годишния мъж от село Мърчево, а пред бюрото в паркиран лек автомобил Фолксваген, с варненска регистрация, бил 28-годишния мъж от град Шумен.

Служители на РУ – Шумен предприели претърсвания на различни адреси в град Шумен и са иззели 6050 евро, на които предстои да бъдат назначени експертизи за истинността им.

Започнато е досъдебно производство по чл. 244, ал.1 от НК. Двамата мъже са задържани в РУ Шумен за срок до 24 часа. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.

ШУМ.БГ