Шуменец на 39 години е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление, след като в колата му и жилището му са намерени наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Мъжът, управлявал Опел по бул. „Симеон Велики“ в града и бил спрян вчера по обед при провеждане на специализирана операция.

При направената проверка в автомобила са намерени суха зелена маса с тегло около 1 грам и около 10 грама бяло прахообразно вещество, който според шуменеца са марихуана и метамфетамин и 1 брой газово оръжие.

При последващо претърсване в обитавано от мъжа жилище в град Шумен са намерени и иззети около 650 грама бяло прахообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на амфетамин, около 250 грама суха зелена маса и 10 грама бяло кристално вещество, които реагират на канабис и метамфетамин. В гардероб в жилището е намерено оборудване за отглеждане на канабис.

Започнато е досъдебно производство. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха, че Окръжна прокуратура - Шумен е задържала за 72 часа 39-годишният мъж.

Срещу Н.С. са повдигнати обвинения за това, че без надлежно разрешително произвел, придобил и държал в дома си наркотични вещества, с цел разпространение.
Окръжна прокуратура - Шумен повдигна

От Апелативна прокуратура допълниха, че Н.С. е известен на органите на реда и е осъждан за присвояване, като присъдата му влязла в сила в края на месец юни 2021 година.

Досъдебното производство е започнато за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. При действията по разследване на случая са намерени и иззети значителни количества амфетамин, метаамфетамин и марихуана.

Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

На 2 юли от пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха, че Съдът е уважил искането на ОП – Шумен и е наложил най-тежката мярка за неотклонение на 39-годишния шуменец - „Задържане под стража“.

Определението на Окръжния съд в Шумен подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

 

ШУМ.БГ