"Задават се първите частни и манипулирани избори. И заслугата ще е само на президента Радев. Назначи си ЦИК, нареди й да не брои контролните разписки от машините, пипнаха софтуера да отчита по-малко гласове за ГЕРБ и пуснаха полицията да заплашва наши членове", заяви Бойко Борисов пред активисти на ГЕРБ в Шумен.

Той заяви още, че управлението на ГЕРБ е нанесло тежък удар над олигарсите и руските интереси, за което си плаща сега. Той подчерта, че с колкото по-голяма агресия биват мачкат ни привържениците на ГЕРБ от опонентите си, с толкова по-голяма сила ще се върне цялата им злоба.

Той увери присъстващите, че бие ли коалиция ГЕРБ-СДС на изборите ще бъдат върнат парите за "Хемус". "1,350 млрд. лв. бяхме заделили в БНБ. Всичко беше предплатено, строежът беше необратим. И като класически комунисти, хората на Радев взеха и ще харчат чужди пари. Да не стане само така, че хем да няма "Хемус", хем никой да не усети пренасочения ресурс. Толкова ги е обзела злобата в служебния предизборен щаб на Радев, че напук бавят пускането на чисто новата отсечка между "Белокопитово" и "Буховци". Защото ще трябва да признаят, че ние сме го построили!", каза той.

"Страшно много разчитам, че инстинкта на хората няма да ги подведе. И няма да позволят на новите-стари да оглозгат държавата и после ние пак да започваме от нулата. Били сме в изолация? Ако противното значи да се обединим с Манолова, Дончева и Рашков, по-добре да си стоим "изолирани" в пълните зали. Когато всички са заедно в управлението, народът е в опозиция. Били сме и от двете страни. Еднакво силни сме! И ченгеджийските опити да ни сплашват кметовете няма да постигнат резултат. И манипулираните машини няма да ни вземат 15-ата победа", завърши Борисов.

По-рано при посещението си във Велики Преслав Бойко Борисов каза, че опонентите на ГЕРБ ги боли много от пълните зали, в които биват посрещани кандидатите на дясната коалиция и това не е случайно. "Подкрепата сме си я заслужили с работа. Няма населено място, на което да не сме помогнали. На община Велики Преслав в края на миналата година отпуснахме близо 2 млн. лв. за покрит пазар и за ремонт на улица и прилежащия й водопровод в с. Драгоево. Преди 10 г. открихме и нова пречиствателна станция", каза той.

Пресцентър на “Коалиция ГЕРБ-СДС” - Шумен