Съдебната реформа е толкова сериозен въпрос, че трябва да бъде една от точките на национално съгласие в следващия парламент. Това заяви известният шуменски адвокат Пламен Петков, лидер на АБВ в Шумен и кандидат за народен представител от БСП за България. Той подчерта, че реформата трябва да бъде направена и след сериозен анализ на съдебната система.

„До момента обаче никой не коментира съдебната система в дълбочина. Говори се за реформа, но повече на парче – за специализираните съдилища, за главния прокурор. Но не се анализира цялата система, не се дава възможност да се говори вътре в системата, нито пък навън, с изключение на политическото говорене. И най-важното, никой не говори за продукта на системата – за съдебните актове и значението им за стабилността на държавата и за хората. А смислен резултат ще има само след такъв анализ“, посочи Пламен Петков и отново подчерта: За реформите в съдебната система е необходимо съгласие между партиите в следващия парламент.

На финала на предизборната кампания, лидерът на АБВ в Шумен обобщава, че обединението в лявото пространство се посреща със задоволство и огромно облекчение.

„Очевидно е, че това обединение е чакано отдавна, някои казват, че го чакат от години. Сега ние ще дадем на лявомислещите хора по-широко представителство, защото през последните парламенти много симпатизанти на левицата останаха непредставени точно заради това разделение“. Според Пламен Петков, обединението трябва да продължи и след изборите, и трябва да бъде дългосрочен проект. Адв. Петков е убеден, че левицата ще има много по-добър резултат на предстоящите избори, защото членовете и симпатизантите на левите партии са мобилизирани и мотивирани да гласуват за своите представители.

Пресцентър БСП за България