Наблюдаваме тревожна тенденция! Въпреки значителните донорски средства усвоени от българската държава от различни европейски фондове през изминалите години, част от които инвестирани и в Шуменска област, е спорен въпросът до колко тези средства са повлияли положително ежедневието на обикновения жител на областта. Въпреки добрата статистика се наблюдава и една негативна тенденция - нараства разликата между общините и областния център от една страна и общинските центрове и селата от друга.

„Една от основните причини според нас се дължи на диспропорциите в местната икономика, където продължават да влизат ниско качествени инвестиции от гледна точка на иновативност и високи технологии.  Така ниските технологии изискват ниско образование, което държи и заплатите ниски. Факт е, че в Шумен липсва квалифицирана работна ръка. Ето защо трябва да насочим цялото си внимание в три направления: образование, икономика и  здравеопазване. Без тези условия няма как да се привлекат сериозни инвестиции в града, както и високообразовани в технологично отношение хора. Имаме нужда образование, обосновано от потребностите на регионалната ни икономиката, което ще доведе до появата на добре заплатени работници“, това заяви по време на срещата си с избиратели в Шумен водачът на листата на ПП “Републиканци за България“ за 30-МИР Стоян Шайков.

„Това е в основата на бъдещето развитие на Шумен и региона, допълни той, като подчерта, че без високи доходи и възнаграждения градът и областта ще продължат да се обезлюдяват“.

Продаването и купуването на гласове е престъпление!

Пресцентър на ПП "Републиканци за България" - Шумен