“Демократична България” да има народен представител от Шумен би било полезно за местната общност, защото ще имате по-тясна връзка с една от управляващите политически сили в следващия парламент.

Това заяви в Шумен днес съпредседателят на коалицията ген. Атанас Атанасов, който пристигна в града, за да подкрепи кандидатите за народни представители.

Ген. Атанасов добави, че в страната вече се забелязва много сериозно повишаване на доверието към “Демократична България”, като изказа увереност, че процесът е същият и в Шуменско.

Според лидера на ДСБ шансовете за честен вот и за едно добро представяне на изборите в неделя са се повишили с въвеждането на машинното гласуване и разрушаването на схемите за купуване на гласове. Той подкрепи служебния министър Бойко Рашков за действията му за пресичане на изборните престъпления, но го призова да действа още по-енергично. “Бих казал, че трябваше много по-отдавна да бъдат сменени всички началници на полицейски управления. Подскача Бойко Борисов и се сърди, защото си беше осигурил полицейски чадър – назначени удобни хора, които да му пазят купувачите. Това нещо трябва да се ликвидира. Един от големите проблеми е купуването на гласове”, каза генерал Атанасов. 

Той призова да не се занимаваме повече с миналото и да гледаме в бъдещето. “Въпросът е какво ще бъде сторено за запълване на този политически вакуум. Защото България е в тежка политическа криза. Ние смятаме, че е много важно след тези избори да се създаде мнозинство и правителство, защото има много важни въпроси за решаване, а това без парламент не става. Редица законопроекти е нужно да бъдат приети в редица сфери на управлението на страната и основно за икономиката. Трябва да бъдат затворени всички онези пробойни, които бяха създадени от Борисов и от ГЕРБ, които  ликвидираха  конкуренцията и обслужваха обръчите от фирми. Защото основният проблем е как се управляват парите. Никой не попита Борисов по какви правила той раздава 2 години пари през прозореца на джипката. Трябва да се възстанови  парламентарната република, парламентът да работи прозрачно, хората да имат информация по какъв начин им се харчат парите”, каза Атанас Атанасов.

Особено важно за това обаче е да се сформира стабилно мнозинство и работещ кабинет.
“Ние от “Демократична България” сме консистентна, последователна политическа сила, доказали сме го, видя се в миналия парламент и затова считаме, че в този парламент, след като бъде избран, трябва да направи усилие, трябва да се намерят мостовете и да се създаде правителство. Задължително”, завърши Атанасов.

Пресцентър на “Демократична България – Обединение”-Шумен