3 941 нарушения на скоростта са установени от служители на Областната дирекция на МВР в Шумен през месец юни. Това представлява 56% от всички нарушения, констатирани за месеца, съобщиха от пресцентъра на полицията.

391 водачи са били с нередовни пътни документи, а други 52 са били неправоспособни.

95 автомобила са хванати да се движат без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.
По време на проверките полицейските служители са санкционирали 193 които не са ползвали предпазен колан или каска и 44-ма, които са ползвали мобилен телефон по време на управление. Установени са 310 водачи, които са паркирали неправилно и 371 за неспазване на предимство, знаци и сигнали.

12 са водачите, седнали зад волана след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила през юли, които са засечени при проверки по пътищата в региона. 11 са тези, които са управлявали след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила. 8 са установени да шофират след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

В 61 от случаите са временно отнети свидетелствата за управление на моторно превозно средство. Четири от тях са за отказ на водачи да бъдат изпробвани с техническо средство за управление след алкохол или наркотични вещества. 17 са останали временно без книжки заради управление след употреба на алкохол с концентрация над 0,5 промила, други 7 водачи, след като са установени да шофират под въздействие на наркотични вещества.

Прекратена временно е регистрацията на 57 пътни превозни средства, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ