23-годишният българин Дамян Добрев Борисов беше осъден в Италия за убийството на 92-годишната Карла Куатри Боси. Той ще лежи в затвора 18 години, въпреки че от прокуратурата пледираха за доживотна присъда, съобщават местните медии.

Възрастната жена беше намерена мъртва, ударена няколко пъти в главата с буркан сладко, на 5 януари 2020 г. в селската й къща в покрайнините на Милано. Там работел и българинът, взет от сина на жертвата да поддръжа на имота в замяна на стая и храна, а Карла се грижела за него като за роден внук.

След ареста си Дамян празнал, че е убил възрастната жена при спор за пари. Преди това българинът бе издирван в продължение на няколко часа. Каогато го заловили, в дома му са намерени предмети и бижута на жертвата.

От показанията на Добрев става ясно, че след като убил Карла Боси, той изпрал дрехите си в нейната пералня, взел парите от портфейла й и отишъл на дискотека.

"Казах ѝ: "Здравей, бабо! Ще ми дадеш ли 10-15 евро? Тя не ми отговори и аз загубих контрол. После взех пари и отидох в една дискотека, където изхарчих парите с момичета", признал българинът пред прокурор.

Той удрял бабата с буркана с мармалад по главата. След това завързал ръцетее й с парче плат, покрил лицето ѝ с кърпа и започнал да влачи тялото й из къщата. Накрая взел 200 евро и бижута и отишъл да купонясва.

И все пак, исканата доживотна присъда му се размина. "Доживотен затвор не би било наказание за превъзпитание, той не е убиец на мафиотска банда, това момче е изоставено от всички, не го изоставяйте и вие", каза адвокатът в своята пледоария . Защитата също така говори за "пренебрегването от страна на социалните служби" на доклади, които през последните години подчертавали "неспособността" на момчето да "контролира своите импулси и агресията си".

Дир.бг