Концерт на шуменската Симфониета ще представи утре, 22 юли от 19.05 ч. в концертната зала „Проф. Венета Вичева“ мелодии от филмови ленти на Холивуд и Европейското кино. Солист на концерта „Цигулката в киното“ е Чавдар Вълков, цигулка, а диригент е Станислав Ушев.

От началото на 2013 г. Чавдар Вълков се изявява като солист в проекта „Цигулката в киното“ и изнася над 50 концерта в редица градове на България.

„Цигулката в киното” събира музика от „Кръстникът”, „Гладиаторът”, „Дами в лилаво”, „Хари Потър”, „Списъкът на Шиндлер”, „Мисията невъзможна”, „Карибски пирати”, “Имало едно време в Америка”, „Едно време на Запад”,  „Розовата пантера”, „Мисията невъзможна”, „Осъдени души”, „Карибски пирати”, „Хавай №5” и други, в която музикалното изпълнение е подсилено с кадри от самите кино ленти, а глас зад кадър поднася кратка информация за всяко парче.

Чавдар Вълков е роден през 1973 г. завършва музикалното си образование в СМУ „Панайот Пипков” а после  и ДМА „Проф. Панчо Владигеров”- София, в инструментален факултет със специалност цигулка.

В периода 1996-2003 г. работи в Плевенска филхармония, а в периода 2000-2003 г. става помощник-концертмайстор на оркестъра. От 1998 г. участва в европейските и световни турнета на „New York Harlem Theatre” с операта „Порги и Бес”, а от 2004 г. е и концертмайстор на продукцията. През 2002 г. създава и менажира камерен оркестър „Студио Примо”, на който е музикален директор и концертмайстор. През 2003 г. е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев и Памела Никълсън „Voodoo orchestra”, който участва в благотворителен концерт в „Royall Albert Hall” – Лондон, заедно с Дзукеро, Сара Брайтмън, Омар Фарух и много други звезди от световния шоубизнес. През 2005 г. отново е асистент-мениджър на оркестъра на Васко Василев, този път носещ името „Super orchestra girls”, в най-новия проект на виртуоза, с участието на Памела Никълсън и Класик ФМ, с които прави поредица от концерти в България.

От 2010 г. работи съвместно с испанската импресарска агенция „Powerstring Media Music”, с която реализира звукозаписни проекти за Западна Европа и Америка.
В началото на 2016 г. заедно с маестро Йордан Камджалов създават „GENESIS ORCHESTRA”, на който става мениджър и концертмайстор до 2017 г.
През есента на 2016 г. е поканен от „BB Promotion” за концертмайстор на бродуейската продукция „West Side Story” и световно турне, което се състои на три континента (Европа, Азия и Нова Зенландия) в рамките на 14 месеца.
През 2018 г. създава квартет „ГеоМарЧаЛо“.

ШУМ.БГ