Анимационният сериал South Park, който скоро ще навърши 24 години, ще продължи да съществува до 2027 г. след сделка със създателите му, която по оценки на "Блумбърг" е за 900 милиона долара. Освен новите 6 сезона тя включва и 14 филма за стрийминг платформата Paramount+ (на ViacomCBS), първите два от които трябва да бъдат разпространени до края на годината.

Договорът е между MTV Entertainment Studios и създателите Трей Паркър и Мат Стоун. С него те си осигуряват достъп до над 42 милиона абонати на Paramount+, а South Park се превръща в един от най-продължителните сериали.

И други медийни гиганти са се интересували от този продукт, едновременно харесван и критикуван заради черния си хумор, предизвикателна политическа некоректност и невъздържан до нецензурност език. През 2014 г. правата за стрийминг бяха продадени от Viacom на Hulu срещу повече от 87 милиона долара. Този договор бе удължен срещу още 110 млн. долара, припомня "Блумбърг". През 2019 г. WarnerMedia подписа договор за качване за 5 години на South Park на платформата HBO Max срещу 500 милиона долара.

Миналата година нямаше сезон заради невъзможността да бъде създаден сред блокадите на пандемията. Вместо това имаше две специални издания The Pandemic Special и South ParQ Vaccination Special.

Паркър и Стоун специално благодариха на Comedy Central за това, че над две десетилетия ги подкрепя и ги оставя свободни да правят каквото си искат, поради което се смятат за "най-големите късметлии в телевизията". Както и на "партньорите, които винаги са готови да се пробват с нас".

Дневник