Къривурстът е популярно обедно ястие в Германия, включително и в стола за служителите на най-големия автомобилостроител в Европа - "Фолксваген" (Volkswagen), информира ДПА.

Къривурстът - дълга и дебела свинска наденичка, нарязана на парчета, покрита с пикантен кетчуп и поръсена с къри на прах, обаче скоро ще изчезне от менюто на стола в централата на "Фолксваген" в северния германски град Волфсбург. Това се посочва във вътрешно съобщение до персонала.

Когато служителите се завърнат от годишните си летни отпуски през идните седмици, те ще открият, че всички рецепти, които се приготвят в кухнята на компанията, вече са без месо. От време на време ще се предлага риба.

Много служители искат вегетариански и вегански алтернативи, се посочва в съобщението, според което консумацията на по-малко месо седмично спомага и за опазването на околната среда.

Времето, когато вегетарианската кухня се възприемаше като храна, приготвена от свекървата или тъщата, вече отмина, каза говорител на германската хотелска и ресторантьорска федерация (DEHOGA).

Меню без месо вече бе успешно въведено в офисите на "Фолксваген" в близкия град Хановер.

Любителите на месото във "Фолксваген" обаче не бива да се отчайват. Те ще могат да си купят къривурст от уличните продавачи, които са почти навсякъде в Германия, отбелязва ДПА.

/БТА, Дневник